Efter en fortrinlig udendørssæson i Serie 5 blev fodboldstøvlerne, d. 26. november 2017, skiftet ud med futsalsko og fodbolden blev lagt på hylden til fordel for futsalbolden. Første kamp i Serie 2 var mod FB, der med kun 5 mand lige akkurat kunne stille hold. Manglen på udskiftningsmuligheder hos modstanderholdet kom hurtigt til syne, og der var på intet tidspunkt tvivl om at FC Nordhavn ville vinde kampen. Kampen ender 8-2 og FC Nordhavn slutter Runde 1 på førstepladsen.

2. søndag i advent skulle klubben møde Hermanos, der kort inden kampstart valgte at trække sig, kampen blev derfor vundet 3-0 uden kamp.

Ugen efter fik FC Nordhavn igen lov til at spille. Denne gang var modstanderen BK Stefan, der kom med en 16-3 sejr i bagagen fra Runde 2 og grundet en bedre målscore lå på førstepladsen. En nervøs start fra FC Nordhavn betød at Stefan hurtigt bragte sig foran 1-0. Kampen tiltede frem og tilbage og FC Nordhavn gik til pausen bagud med 3-2. Hurtigt fik drengene vendt skuden og med hele seks scorede mål i 2. halvleg, samt et clean sheet fra en storspillende Philip i målet, kunne FC Nordhavn gå hjem med en 8-3 sejr og en generobret førsteplads.

Efter en 18-dages pause henover julen skulle FC Nordhavn, d. 7. januar 2018, møde naboerne fra Østerbro IF. Julemaden lå tungt i maverne hos de startende fem spillere på banen, og der gik ikke mere end 20-30 sekunder før bolden lå i FC Nordhavns net. Nordhavn fik dog hurtigt udlignet til 1-1, men Østerbro IF var kommet for at vinde og bragte sig hurtigt i front med både 1-2 og 1-3. Efter en passende time-out fik Nordhavn hurtigt styr på tingene igen. En solid defensiv og nogle effektive kombinationer betød, at FC Nordhavn vandt kampen med hele 10-5 over Østerbro IF, der stadig havde deres første sejr til gode.

Fire sejre i træk skulle hurtigt blive til fem, d. 14. januar 2018, hvor FC Nordhavn mødte Vigerslev i en relativ tæt kamp, som endte 5-2 til FC Nordhavn. Et tæt kamp, som Nordhavn dog på intet tidspunkt viste tegn til at tabe.

Efter Runde 5 lå klubben, Real l’ Hôpital, og åndede FC Nordhavn i nakken. Med én kamp i hånden, og med to kampe vundet uden kamp, havde Real l’ Hôpital heller ikke lidt nogle nederlag endnu. Dette betød, at FC Nordhavn måtte sørge for at vinde alle deres fremtidige kampe, hvis førstepladsen skulle forblive besat af Nordhavn.

I Runde 6 var Prismen (som havde været hjemsted for alle kampe indtil videre) skiftet ud med Sundbyøster Hal 2, hvor FC Nordhavn skulle møde HIK, som stillede op med et meget tvivlsomt holdkort, der dog ikke blev opdaget af hverken dommere eller DBU – til HIK’s store held. FC Nordhavn sad på kampen fra start og kunne med tre hurtige scoringer gå til pause med en føring på 3-0. I 2. halvleg blev kampen tiltet rundt og FC Nordhavn måtte se sig selv indkassere to mål umiddelbart efter 2. halvlegs start. 2. halvleg var tæt, men FC Nordhavn endte alligvel med at trække det længste strå. Nordhavn vandt 5-4.

I FC Nordhavns næstsidste kamp var holdet tilbage i Prismen til en kamp mod Brønshøj BK, der runden forinden tog fusen på alle og slog Real l’ Hôpital med 8-6. Dette betød, at FC Nordhavn med en sejr ville sikre sig oprykning. Grundet mange afbud og skader kunne FC Nordhavn kun stille fem spillere til start mod Brønshøj’s 10 spillere. Dette viste sig tydeligt fra kampens start, hvor FC Nordhavn i store dele af 1. halvleg var under massivt pres fra et Brønshøj-mandskab, der konstant tog målmanden med frem og spillede i overtal. FC Nordhavn formåede at score tre gange i første halvleg, hvilket ikke var nok mod Brønshøjs fire mål. Pausestillingen var derfor 3-4 til Brønshøj BK. Med ingen muligheder for udskiftninger måtte FC Nordhavn tænke anderledes i pausen. Med en defensiv tilgang til anden halvleg, en alt-reddende målmand i Nordhavn-målet, samt fire hårdtarbejdende spillere i marken formåede Nordhavn at lave den store overraskelse og vinde kampen med hele 10-4. Tre spillere lavede hattrick og sikrede dermed FC Nordhavn oprykning i klubbens første sæson.

FC Nordhavns sidste kamp blev spillet lørdag d. 10. februar 2018 i en meget slidt og kold Sundby Hal 3 mod Real l’ Hôpital. Begge hold havde sikret sig oprykning og kampen om førstepladsen skulle nu afgøres mellem de to mandskaber. Nordhavn lå inden kampen hele 6 point foran Real l’ Hôpital på andenpladsen, men fordi Real l’ Hôpital stadig havde en kamp i hånden kunne de med en sejr sikre sig muligheden for at vinde førstepladsen. FC Nordhavn havde overtaget i første halvleg, mod et ellers velspillende Real l’ Hôpital-mandskab og kunne gå til pause med en føring på 3-1. Kampen blev foruroligende spændende i 2. halvleg, hvor Real l’ Hôpital kom hurtigst ud af startblokken. På få minutter fik Real l’ Hôpital scoret to mål og fik derved udlignet til 3-3. Et hurtigt gensvar fra FC Nordhavn i form af to mål betød, at Nordhavn med 5 minutter tilbage af kampen førte med 5-3. Om det var guldfeber, der gjorde Nordhavn-spillerne ukoncentrerede vides ikke, men inden de fik set sig om havde Real l’ Hôpital formået at ligge bolden i nettet hele tre gange, hvilket betød, at FC Nordhavn nu var bagud 5-6 med kun 60 sekunder tilbage af kampen. Et højt pres i de døende sekunder skabte stor tumult foran Real l’ Hôpital-målet. Bolden havnede pludseligt i fødderne på en FC Nordhavn-spiller som kunne sparke bolden i kassen til 6-6, hvilket også blev kampens resultat.

FC Nordhavns gik igennem klubbens første futsalsæson ubesejret og med en førsteplads, der betyder oprykning.

Tak til alle de Nordhavn-spillere, der kæmpede bravt henover vinteren for at sikre klubben oprykning. Der skal også gives stor cadeau til de dommere, der har brugt søndag efter søndag i kolde haller på Amager for at dømme futsalkampe, men desværre også for at stå til kampe, hvor et eller flere hold er udeblevet.

Det er nu atter blevet tid til at bytte indendørsskoene ud med fodboldstøvlerne, for nu begynder forberedelserne for alvor til en tæt forårssæson, hvor klubben skal sikre sig oprykning til Serie 4!

Første kamp i foråret i Serie 5 er fredag d. 13. april kl. 17.45 ude mod Zahle Zebras.

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.