FC Nordhavn har nu gennemgået sin første sæson, som samlet set har været en kæmpe succes. Sammenlagt er det blevet til oprykning til Serie 4 for klubbens 1. senior, oprykning for klubbens futsalhold og tilmed nåede 1. senior hele vejen til 3. Runde af DBU-Pokalen før de blev slået ud af Danmarksserieholdet Fremad Valby. Mange nye dygtige spillere er kommet til og har styrket klubben både på og udenfor banen, hvilket har været med til at sikre de gode sportslige resultater.

I starten af juni 2017 blev FC Nordhavn optaget i DBU og DBU København, hvilket betød at man herfra kunne begynde at forme det førstehold som skulle danne stammen for den nye fodboldklub. Mange erfarende spillere var allerede kommet til forinden, og da man skulle spille klubbens første kamp nogensinde talte truppen allerede 15 spillere. Første kamp mod det grønlandske landshold endte som forventet med et nederlag, dog ‘kun’ på 4-1, hvilket var yderst tilfredsstillende for et hold, som aldrig før havde spillet sammen. Kun en enkelt træningskamp mere fik spillerne i benene inden de alle skulle debuttere i Serie 5 en tidlig søndag morgen d. 27. august på hjemmebane mod Zahle Zebras. En kamp der hurtigt gik i glemmebogen, da det offensive spil aldrig helt hængte sammen, og hvor enkelte store chancer blev brændt, hvilket betød et skuffende 0-0 resultat og derved kun 1 point til FC Nordhavn. Manglen på mål gjorde sig også gældende for de næste tre kampe, hvilket betød, at FC Nordhavn med fire kampe spillet kun havde 4 point. Anderledes er det dog gået siden den fjerde kamp, og trods en svær start på sæsonen, så har holdet ikke tabt en eneste kamp i Serie 5 siden d. 16. september 2017. Efterårssæsonen sluttede af med en kamp mod Egedal BK, der sammen med FC Nordhavn og B1960 lå og kæmpede om de øverste pladser i tabellen. Denne kamp blev sikkert vundet med 3-1 på en kold november dag i Valby, hvor FC Nordhavn viste råstyrke og kvalitet hele vejen rundt. FC Nordhavn kunne med denne sejr overvintre på 2. pladsen i Serie 5, trods en ringe start på sæsonen. 

To uger senere blev fodboldstøvlerne lagt på hylden og skiftet ud med futsalsko, da FC Nordhavn skulle spille deres første kamp i futsal mod FB. Futsal var en sport, som kun få af FC Nordhavns spillere havde prøvet før, hvilket betød, at der herskede en smule nervøsitet forinden det første opgør. Første opgør blev overbevisende vundet med 8-2, hvor taktisk og teknisk overlegenhed betød et hav af chancer til FC Nordhavn, som på stribe kunne sparke bolden i nettet. Dette blev hurtigt et gennemgående tema for FC Nordhavns futsalspil, hvilket betød, at FC Nordhavn havde vundet alle sine kampe inden turneringens sidste opgør mod Real l’ Hôpital, som på daværende tidspunkt kun lå 3 point efter FC Nordhavn, og derfor ville kunne komme på førstepladsen med en sejr. Kampen tiltede frem og tilbage mellem holdene hele kampen i gennem. Med kun 10 minutter tilbage bragte FC Nordhavn sig foran med 5-3, hvilket lignede et resultat der sagtens kunne holde hjem. Dog ville modstanderen det anerledes og på kun 5 minutter fik Real l’ Hôpital scoret hele tre mål, hvilket betød, at modstanderen nu var foran 6-5 og derfor lå til at slutte sæsonen på  førstepladsen. Højt pres fra FC Nordhavn i de døende sekunder betød, at bolden pludseligt havnede for fødderne af en FC Nordhavn-spiller, som med kun 20 sekunder tilbage kunne sparke bolden i nettet til 6-6 og derved sikre FC Nordhavn førstepladsen og oprykning. På trods af mange futsal-debuttanter endte FC Nordhavn altså med at vinde rækken og rykke op.

Efter en lang og kold vinter skulle FC Nordhavn igen ud på grønsværen og gøre arbejdet færdigt. 1. senior lå nr. 2 i tabellen da første kamp i foråret skulle spilles, og der var store forventniger til det sportslige – en forventning om oprykning. De første to kampe blev sikkert vundet med hhv. 5-1 og 9-0, og det lignede længe et hold på vej mod oprykning. Sideløbende med Serie 5 deltog 1. senior i DBU’s Pokalturnering, hvor holdet på overraskende vis vandt første kamp 3-2 over Serie 1-holdet, Vigerslev BK, og efterfølgende vandt 3-1 over Serie 4-holdet, Rikken FC. Dog måtte FC Nordhavn se sig slået 4-1, da 1. senior gæstede Danmarksserieklubben, Fremad Valby, som hele kampen var klart overlegende. Ugen efter pokal-exit skulle FC Nordhavn møde det nytilkommende hold i Serie 5, Bk. Sommersol, som havde fået en meget dårlig start på tilværelsen. Kampen blev en kæmpe skuffelse for FC Nordhavn, der med et hav af spildte og brændte chancer måtte forlade banen med et 0-0 resultat, der betød, at man var tvunget til at vinde over rækkens nr. 1, B.1960, hvis man ville gøre sig forhåbninger om oprykning. På trods af, at B.1960 havde set overlegende ud hele sæsonen i gennem, så vandt FC Nordhavn kampen 4-0 i en kamp, hvor FC Nordhavn sad på al spillet og på intet tidspunkt så ud til at smide føringen. I tabellen lå FC Nordhavn på 2. pladsen, kun 1 point foran Egedal BK inden sidste kamp, som var mod netop Egedal BK. Der var lagt i ovnen til et brag af en kamp om 2. pladsen i sæsonens sidste kamp. Det blev en tæt fight mellem de to hold, hvor resultatet endte 2-2. Dette var et resultat holdet under normale omstændigheder ikke ville have været tilfreds med, men udfra de ringe forudsætninger dommeren lod FC Nordhavn spille under, så var holdet mere end tilfreds med uafgjort. Dette efter en kamp, hvor Egedal BK utvivlsomt fik stor hjælp fra dommeren, som udviste flere FC Nordhavn-spillere på meget tyndt grundlag og som lagde over 10 minutter til 2. halvleg i håbet om en Egedal-scoring. Et yderst frustreret FC Nordhavn-mandskab kunne til sidst høre dommeren fløjte kampen af til stor forløsning. 2. pladsen var sikret og ligeledes var oprykningen til Serie 4.

Alt i alt en fuldstændig fantastisk sæson, hvor spillerne har nydt stor glæde af de fremmødte supportere, som har støttet holdet til alle kampene – tusinde tak for supporten!

Ydermere skal der lyde en stor tak til vores hovedsponsor, Sportsbag, som har været med til at sørge for klubbens flotte og lækre spillertøj samt træningsrekvisitter og meget andet.

Tak til alle de spillere der weekend efter weekend trækker i FC Nordhavn-trøjen, går på banen og kæmper for en sejr til Nordhavn.

Uden for banen er der en masse fede projekter i støbeskeen, hvor seneste nyhed er, at FC Nordhavn nu officielt er en del af foreningsfællesskabet i Nordhavn, Nordhavn IF, hvilket vi er meget glade for!

Vi glæder os til næste sæson, hvor forventningerne til det sportslige er, at FC Nordhavn blander sig i toppen af Serie 4 og spiller med om oprykning til Serie 3.

På gensyn og god sommer! 

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.