Søndag bød på en vaskeægte seks-points-kamp for FC Nordhavn, da de skulle møde FC Bold og Lajs, som inden kampen lå med et to points forspring til Nordhavn. FC Nordhavn var altså tvunget til sejr, hvis de skulle gøre sig nogle forhåbninger om Serie 4 efter sommerferien.

Kampen startede i et hæsblæsende tempo, hvor FC Nordhavn pressede højt, mens FC Bold og Lajs stod dybt og lurede på kontraen. Det høje pres bar dog hurtigt frugt for FC Nordhavn, da holdet skulle få en gylden mulighed for at bringe sig foran efter fem minutters spil. Tobias Schiermacher fik vristet sig fri af sin back, og med et præcist indlæg fandt han Markus Rygaard inde foran mål. Rygaard afsluttede hårdt og fladt, men FC Bold og Lajs’ målmand fik en hånd på afslutningen og kom ydermere også tilbage for at redde bolden på stregen. Knap fem minutter senere havnede bolden igen for fødderne af Markus Rygaard. Nordhavns kaptajn afsluttede prompte, men måtte igen se sig sig slået af FC Bold og Lajs’ målmand. Et par minutter senere fik Markus Rygaard endnu en mulighed, da et indlæg fra Tobias Schiermacher sejlede over til ham på bagerste stolpe. Denne gang afsluttede Rygaard første gang, og angriberen skulle da også få nettet til at blafre. Desværre for Markus Rygaard og resten af Nordhavn-holdet, som nærmest var løbet op for at juble, viste det sig, at angriberen havde sendt bolden i et mål udenfor banen.

De store afbrændere fik FC Nordhavn til at tænke, om det skulle være en af de dage, hvor bolden simpelthen bare ikke ville ind. Den tanke blev forstærket, da FC Bold og Lajs fik deres første store chance. Et højt indlæg blev snittet videre, hvilket gjorde, at en Bold og Lajs spiller, som var i en yderst mistænkelig offside position, pludselig var helt fri foran mål. Heldigvis for FC Nordhavn endte afslutningen flere meter forbi Philip Rau-Andersens mål. Efter 28 minutters spil kom forløsningen dog endelig. Et gennembrud i højre side ledte bolden for fødderne af Markus Rygaard, som tog en berøring, sendte en bøn til guderne og sparkede den hårdt op i nettaget. Scoringen fik beroliget FC Nordhavn, som spillede med markant mere overskud efter målet. Inden halvlegen var Nordhavn også tæt på at gøre det til 0-2, da Tobias Schiermacher fik afdriblet sin back inden han lobbede bolden over den udstormende målmand. Det lignede, at bolden ville trille i mål, men på det yderste af målstregen blev den clearet af en FC Bold og Lajs forsvarsspiller til stor ærgrelse for FC Nordhavn, som glæder sig til indførelsen af goal-line-technology i Serie 5.

FC Nordhavn kunne derfor gå til halvleg med en 0-1 føring, hvilket dog var mindre end hvad holdet fortjente. Anden halvleg startede forholdsvis stilfærdigt, da hverken FC Nordhavn eller FC Bold og Lajs’ spillede sig frem til de helt store chancer. Nordhavn havde meget boldbesiddelse, men kvaliteten svigtede i de afgørende afleveringer. Defensiven var dog solid, og Bold og Lajs kom faktisk ikke i nærheden af FC Nordhavns mål i anden halvleg. Det lignede længe, at FC Nordhavn skulle køre en 0-1 sejr sikkert i hus, men med omkring 10 minutter tilbage fik FC Bold og Lajs et kontraangreb i Nordhavns venstre side. Bold og Lajs’ kantspiller kom fri af Max Ladegaard, men nåede ikke længere da venstrebacken valgte at trække i nødbremsen og tage et gult kort. Det betød, at FC Nordhavn var tvunget til at spille kampens sidste minutter med en mand i undertal. Tempoet blev dog trukket gevaldigt ud af kampen, og det tætteste på et yderligere mål kom faktisk, da Fadi Abdel-Halim ramte overliggeren på et langskudsforsøg med venstreskøjten. Returbolden kunne også nemt have endt i målet, da den faldt ned foran en FC Nordhavn angriber, som dog ikke kunne dirigere sit hovedstød indenfor det tomme mål. Det skulle dog ultimativt vise sig at være ligegyldigt, da dommeren blæste til slut blot få minutter senere efter hele 9 minutters tillægstid.

Sejren er FC Nordhavns tredje på stribe, og giver dem et godt afsæt inden efterårets to sidste kampe imod henholdsvis FC Nanoq og Egedal Boldklub.

Kampens resultat: 0 – 1

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.