Søndag var en dag, hvor højtprofilerede fodboldkampe som Arsenal – Manchester City, Chelsea – Manchester United og FCK – Brøndby blev spillet, men det var tydeligt, at der kun var én kamp, som for alvor betød noget på dagen – nemlig Egedal Boldklub mod FC Nordhavn på Kunst 1 i Valby Idrætspark. Inden kampen, lå Egedal tre point foran FC Nordhavn, hvilket altså betød, at Nordhavn var tvunget til sejr, hvis de skulle gøre sig forhåbninger om direkte oprykning til foråret.

Kampen startede med højt pres fra FC Nordhavn, som gjorde det svært for Egedal Boldklub at spille sig ud af egen zone. Presset resulterede også i et højt antal hjørnespark, og efter syv minutters spil kom åbningsmålet netop på et hjørnespark. Fadi Abdel-Halim sendte bolden ind blandt venner og fjender, og i tumulten endte en Egedal Boldklub spiller med at styre kuglen i eget net. Føringsmålet gjorde dog ikke, at FC Nordhavn tog foden fra gassen. Det høje pres fortsatte, og selvom det ikke blev til de store chancer, så foregik næsten alt spil oppe omkring Egedal Boldklubs felt. 35 minutter inde i kampen skulle Egedal dog have udlignet. Nordhavn mistede bolden på midten, og bolden blev straks spillet ud på Egedals venstrekant, som kom frit igennem men dog ikke kunne udplacere Philip Rau-Andersen i målet. Tæt på halvleg blev det i stedet til 2-0, da Oliver Strunck dukkede op i det bagerste rum på endnu et hjørnespark og let kunne heade bolden i mål. Fem minutter senere blev Nordhavns viceanfører igen hovedperson, da han på et kontraangreb hev fat i Egedal Boldklubs angriber og dermed fik sit andet gule kort i denne sæson.

Anden halvleg startede derfor med Nordhavn i undertal, hvilket var tydeligt at se på spillet. Egedal Boldklub sad tungt på begivenhederne i halvlegens åbningsminutter, og efter tre minutters spil fik de også deres reduceringsmål. Egedals højre kantspiller blev spillet fri af en tværaflevering, og hans flade indlæg endte med at blive styret i kassen af Johannes Bruun. Egedal Boldklub var nu kun nede med én, og de begyndte at lugte blod. Det tunge pres fortsatte i de følgende syv minutter, men Nordhavn formåede at forhindre de helt store chancer, indtil Oliver Strunck igen kunne træde ind på banen. Derfra blev kampen langt mere jævnbyrdig, og selvom kampen forløb i et højt tempo, var det uden store chancer til hverken af holdene. Lige inden slutfløjt fik FC Nordhavn dog et mål mere at gå til vinterpause på, da Markus Rygaards mislykkede indlæg endte med at sejle over Egedals målmand og ind i målet.

Kampen endte derfor 1-3, hvilket betyder, at FC Nordhavn overvintrer på Serie 5’s andenplads grundet bedre indbyrdes statistik over Egedal Boldklub. Det var også Nordhavns femte sejr i træk, hvilket viser markant forbedring fra sæsonens start, hvor det kun blev til én sejr i de første fire kampe.

Nu rykker FC Nordhavn over til Futsal, hvor klubben starter i Serie 2 København.

Kampens resultat: 1 – 3

Kampens spiller: Magnus Brønd

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.